5 Pilar Islam

tugu kahiji islam:



profési Muslim iman

nu  Sahadat nyaéta profési Muslim iman jeung kahiji 'lima pilar' tina islam. nu  kecap  Sahadat  mean arab 'kasaksian.' Sahadat téh mere kasaksian ka dua hal:

(A) nganggur pantes ibadah iwal Gusti (Allah).
(B) Muhammad nyaéta utusan Gusti (Allah).

Muslim nyaéta saukur hiji anu ngasuh saksi jeung testifies yén "euweuh pantes ibadah iwal allah sareng Nabi Muhammad éta utusan allah." hiji jadi Muslim ku nyieun deklarasi basajan ieu.

kudu recited ku unggal Muslim saeutikna sakali dina hirupna kalayan pamahaman pinuh ku harti sarta kalawan assent jantung. Muslim nyebutkeun ieu basa aranjeunna bangun isuk-isuk, sarta saméméh maranéhna indit ka saré peuting. eta terus-terusan lima kali dina telepon ka solat di unggal masjid. hiji jalma anu utters Sahadat minangka kecap pamungkas maranéhanana dina kahirupan ieu geus jangji paradise.

loba jelema goblog tina islam geus notions misconceived ngeunaan Allah , dipaké ku umat Islam ka denote allah.  Allah  nyaéta ngaran ditangtoskeun pikeun dewa di arab, sagampil  "elah" , atawa mindeng  "ELOHIM" , nyaéta ngaran ditangtoskeun pikeun dewa di Aram disebutkeun dina surat wasiat heubeul.  Allah  oge ngaran pribadi di islam, saperti  "yhwh"  nyaeta ngaran pribadi di Yahudi.kumaha oge, tinimbang denotation Ibrani tangtu " yhwh " salaku "manéhna anu ", di arab  Allah  ngalambangkeun aspék keur  "hiji déwa bener pantes sadaya ibadah" . arab Yahudi diomongkeun jeung Kristen oge nujul ka mahluk pang luhur minangka  Allah .

(A) nganggur pantes ibadah iwal Gusti (Allah).

bagian kahiji kasaksian ieu nyebutkeun yén allah boga hak ekslusif jadi disembah inwardly jeung lahiriah, ku jantung sarta anggota awak hiji sacara.  di doktrin Islam, teu ngan bisa hiji no jadi disembah disembah sajaba  ti manéhna, leres pisan no hiji sejenna bisa disembah  sapanjang jeung  manéhna. manéhna boga mitra atawa associates dina ibadah. 

ibadah, dina rasa komprehensif sarta sagala aspek anak, keur manéhna sorangan. katuhu allah urang bisa disembah nyaeta harti penting tina kasaksian islam sacara iman:  la 'ilāha' illā Allah . hiji jalma jadi Muslim ku testifying ka katuhu ketuhanan ibadah. éta téh crux kapercayaan Islam di allah, komo sakabéh islam.  eta dianggap talatah puseur sakabeh nabi jeung utusan dikirim ku allah - talatah tina Ibrahim, Ishak, Ismail, Musa, nabi Ibrani, Yesus, jeung Muhammad, bisa dina rahmat jeung berkah tina allah jadi kana eta. misalna, Musa nyatakeun:

"Ngadéngé, o Israél nu lord allah urang hiji lord."(Deuteronomy 6: 4)

Yesus terus-terusan talatah sarua 1500 warsih saterusna sabot ngadawuh:

"Kahiji sakabéh nurut téh," ngadéngé, o Israél; nu lord allah urang hiji lord. "(mark 12:29)

... Jeung ngingetkeun Iblis:

"Jauh ti kuring, Iblis for eta ditulis: ibadah lord dewa Anjeun, sarta ngalayanan manéhna wungkul." (Mateus 4:10)

pamustunganana, telepon Muhammad, sababaraha 600 taun sanggeus Yesus, reverberated peuntas pasir of Mekah,  'jeung dewa Anjeun hiji allah: aya allah tapi manéhna.'  (Quran 2: 163).maranéhanana kabéh nyatakeun jelas:

"Ibadah allah! Anjeun boga allah sejen tapi manéhna." (Quran 7:59, 7:73; 11:50, 11:84; 23:32)

tapi ku profesi verbal mere sorangan, hiji teu jadi Muslim lengkep.jadi hiji Muslim lengkep geus pinuh ngalaksanakeun dina praktekna nu instruksi anu dibikeun ku Nabi Muhammad salaku ordained ku allah. ieu brings urang bagian kadua kasaksian teh.

(B) Muhammad nyaéta utusan Gusti (Allah).

Muhammad lahir di Mekah dina Saudi dina taun 570 ce. katurunan-Na mana deui ka Ismail, hiji putra nabi Ibrahim. bagian kadua syahadat iman negeskeun yén manéhna téh teu ngan nabi tapi ogé utusan allah, peran luhur ogé dicoo ku Musa jeung Isa saméméh manéhna.kawas sadaya nabi saméméh manéhna, manéhna mahluk manusa, tapi dipilih ku allah nepikeun talatah ka sadaya manusa tinimbang hiji suku atawa bangsa ti antara loba nu euweuh.  for Muslim, Muhammad dibawa wahyu pamungkas jeung final. dina narima Muhammad salaku "ahir nabi," maranehna percaya nubuat-Na confirms jeung nyampurnakeun sakabéh talatah wangsit, dimimitian ku nu adam.salian, Muhammad fungsi minangka panutan preeminent ngaliwatan conto hirupna. usaha pangagem pikeun nuturkeun conto Muhammad ngagambarkeun tekenan ti islam dina prakték jeung aksi.

tugu kadua islam:

Salah  nyaéta solat ritual poean enjoined kana sadaya Muslim minangka salah sahiji lima pilar islam. eta dipigawé lima kali sapoé ku sadaya Muslim.  Salah  nyaeta ibadah tepat, béda ti solat dina inspirasi tina momen. Muslim solat atawa, sugan leuwih bener, ibadah lima kali sapopoe:
  • antara cahya kahiji jeung sunrise.
  • sanggeus panonpoé kaliwat tengah langit.
  • antara pertengahan soré jeung Panonpoé Tilelep.
  •  antara Panonpoé Tilelep jeung cahaya ahir poé.
  • antara gelap jeung tengah wengi.


Abdullahi Haji-Mohamed kneels salila solat magrib bari nungguan ongkosna di Airport International Cleveland Hopkins, May 4, 2005. (AP Photo / The Userboxtop Dealer, Gus Chan)
unggal solat butuh minimal 5 menit, tapi bisa dipanjangan salaku jalma wishes. Muslim bisa neneda di mana wae lingkungan bersih, sorangan atawa babarengan dina masjid atawa di imah, di pagawean atawa dina jalan, jero rohangan atawa kaluar. dina kaayaan husus, saperti gering, lalampahan, atawa perang, tunjangan tangtu dina solat anu dibikeun ka nyieun kurban maranéhanana gampang.

ngabogaan kali husus unggal poé jadi deukeut ka allah mantuan muslim tetep sadar pentingna iman, sarta peran eta muterkeun dina saban bagian hirup. Muslim mimitian poé maranéhanana ku meresihan diri terus nangtung saméméh Gusti maranéhanana di doa. solat diwangun ku recitations ti Quran di arab jeung runtuyan gerakan: nangtung, bowing, prostrating, sarta diuk.sadaya recitations jeung gerakan nganyatakeun kaluman, humility, sarta ngajenan ka allah. 

rupa postures Muslim nganggap salila solat maranéhanana candak sumanget kaluman;kecap ngingetkeun maranehna tina commitments maranéhna pikeun dewa. solat ogé reminds salah sahiji kapercayaan dina poé judgment sarta kanyataan yén hiji geus mucunghul saméméh nya panyipta sarta méré hiji akun tina sakabéh kahirupan maranéhanana. ieu téh kumaha Muslim dimimitian poé maranéhanana. dina tangtu poé, Muslim dissociate diri ti ngajomblo duniawi maranéhanana pikeun sababaraha moments jeung nangtung saméméh allah. ieu brings ka pikiran sakali deui tujuan nyata hirup.

solat ieu ngawula ka salaku panginget konstan sapopoe pikeun mantuan ngajaga mukmin mindful of allah di stress poean karya, kulawarga, jeung distractions hirup. solat strengthens iman, gumantungna dina allah, sarta nyimpen kahirupan sapopoé dina sudut pandang hirup datang sanggeus maot jeung judgment panungtungan. sabab nyiapkeun solat, kaum muslimin nyanghareupan Mekah, kota suci imah Ka'bah (tempat kuna ibadah diwangun ku Ibrahim jeung putra Ismail-Na). di ahir solat, nu  Sahadat  (kasaksian iman) nu recited, jeung salam ti karapihan, "karapihan jadi kana sodara jeung rahmat jeung berkah tina allah," diulang dua kali.

sanajan kinerja individu tina  Salah  nyaéta diidinan, ibadah koléktif di masjid ngabogaan istighfar husus jeung Muslim nu wanti pikeun ngalakukeun tangtu  Salah  jeung batur. jeung rupa maranéhanana ngancik di arah Ka'bah di Mekah, nu nyembah align diri di baris sajajar balik  imam , atawa pamingpin solat, nu ngarahkeun eta sabab ngaéksekusi nu postures fisik gandeng jeung recitations Quran. di loba nagara muslim, nu "nelepon ka solat," atawa 'adzan,' bahana kaluar peuntas rooftops. dibantuan ku megaphone a muezzin nu asup kaluar:

Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),
Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),
Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),
Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),

Ash-hadu hiji-laà ilaaha il-Lal-lah  (I saksi nu taya pantes ibadah kajaba Allah).
Ash-hadu hiji-laà ilaaha il-Lal-lah  (I saksi nu taya pantes ibadah kajaba Allah).

Ash-hadu anna Muhammadar-Rasool-ullah  (I saksi anu Muhammad nyaéta utusan Allah).
Ash-hadu anna Muhammadar-Rasool-ullah  (I saksi anu Muhammad nyaéta utusan Allah).

Hayya 'Alas-Salah  (Datang ka solat!)
Hayya 'Alas-Salah  (Datang ka solat!)

Hayya 'alal-Falah  (Datang ka kamakmuran!)
Hayya 'alal-Falah  (Datang ka kamakmuran!)

Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),
Allahu Akbar  (Alloh nyaéta greatest),

La ilaaha il-Lal-lah  (Euweuh pantes ibadah kajaba Allah).
Lalaki nu ngagabung ku sababaraha siswa ti Noor-ul-Iman Sakola keur solat soré di Society Islam New Jersey, hiji masjid di suburban Brunswick Kidul, NJ, Salasa, 13 Méi, 2003. Loba masarakat Muslim di sakuliah Amérika Sarikat nu nyebarkeun kaluar ti kota ka suburbs. (AP Photo / Daniel Hulshizer)
jumaahan nyaéta poé mingguan ibadah komunal di Islam. sholat jumaahan convened mingguan nyaéta layanan pangpentingna.sholat jumaahan ditandaan ku fitur di handap ieu:
  • tumiba dina waktu sarua jeung doa beurang nu ngagantikeun.
  • kudu dipigawé dina jamaah dipingpin ku pamingpin solat, hiji 'imam.' eta teu bisa ditawar individual. Muslim di kulon nyoba ngatur jadwal maranéhna pikeun ngidinan eta waktu pikeun hadir solat.
  • tinimbang hiji poé sesa kawas Sabat teh, jumaahan nyaéta poé bakti jeung ibadah tambahan. Muslim hiji diidinan karya normal dina jumaahan salaku mana wae poe sejenna saminggu. maranéhanana bisa lumangsungna jeung kagiatan biasa maranéhanana, tapi maranéhanana kudu megatkeun pikeun solat jumaahan. sanggeus ibadah nu leuwih, maranehna bisa neruskeun kagiatan mundane maranéhanana.
  • ilaharna, sholat jumaahan anu dipigawé di masjid, lamun sadia. sakapeung, alatan unavailability masjid, nya bisa ditawarkeun di fasilitas disewa, taman, jsb
  • lamun waktu solat asalna, adzan anu dibaca. imam saterusna nangtung nyanghareup panongton jeung delivers hutbah-Na (katelah  khutba di arab), bagian penting tina ladenan nu hadir anak anu diperlukeun.bari imam ieu ngawangkong, dulur hadir listens ka khutbah nu quietly saacan ahir. paling imams di kulon bakal nganteurkeun khutbah dina english, tapi sababaraha nganteurkeun dina arab. jalma anu nganteurkeun dina arab biasana nganteurkeun hiji ucapan pondok dina basa lokal saméméh layanan.
  • aya dua khotbah dikirimkeun, hiji dibédakeun ti nu sejen ku diuk ringkes imam teh. khutbah ieu commenced jeung kecap pujian ti allah jeung solat tina ridho keur Nabi Muhammad, meureun nu rahmat jeung berkah tina allah jadi kana manéhna.
  • sanggeus khotbah teh, solat téh ditawarkeun dina kapamingpinan nu imam anu recites nu fatiha jeung passages quranic séjén dina sora nu karungu.
husus, solat congregational gede, nu di antarana hutbah a, ogé ditawarkeun di ahir isuk dina dua poé festivity. salah sahijina anu geura-giru di handap ieu bulan puasa, Ramadan, sarta séjén sanggeus jarah, atawa haji.

sanajan teu religiously mandated, solat devotional individual, utamana salila peuting, nu emphasized sarta prakték ilahar dipimilik ku Muslim sholeh.

tugu katilu islam:




zakat teu ngan disarankeun ku islam, mangka diperlukeun unggal Muslim stabil finansial. méré zakat ka jalma anu pantas eta mangrupa bagian tina karakter Muslim jeung hiji tina lima rukun prakték Islam  zakat  ieu ditempo salaku "zakat wajib";nya éta hiji kawajiban pikeun maranéhanana anu geus nampa kabeungharan maranéhanana ti allah ka ngabales maranéhanana anggota masarakat merlukeun. devoid tina sentiments sunda universal, sababaraha urang ngan nyaho hoard kabeungharan jeung ditambahkeun ka eta ku lending kaluar dina interest.ajaran islam sacara aya pisan antithesis tina sikep ieu. islam nyorong babagi harta jeung batur tur mantuan urang nangtung sorangan sarta jadi anggota produktif masarakat teh.

di arab eta katelah zakat nu sacara harfiah ngandung harti "pemurnian", sabab zakat dianggap purify jantung hiji ngeunaan karanjingan. cinta kabeungharan mangrupa alam jeung nyokot kapercayaan teguh dina allah keur hiji jalma ka bagian jeung sababaraha kabeungharan-Na. zakat kudu dibayar dina kategori nu beda-beda sipat - emas, pérak, duit; tatanén; ngahasilkeun tatanén; jeung komoditi bisnis - jeung payable unggal taun sanggeus ngilikan sataun sacara. merlukeun hiji kontribusi taunan 2,5 persén kabeungharan jeung aset hiji individu sacara. kawas solat, nu duanana hiji individu jeung tanggung jawab komunal,  zakat expresses ibadah Muslim ngeunaan jeung sukur ka allah ku ngarojong maranéhanana merlukeun. 

dina islam, nu boga bener hal teu man, tapi allah. akusisi ti kabeungharan keur demi sorangan, atawa meh bisa ngaronjatkeun patut hiji manusa, ieu dikutuk. acquisition mere kabeungharan diitung keur nganggur di tetempoan of allah. teu méré man istighfar nu mana wae nu dina kahirupan ieu atawa dina akhirat teh. islam ngajarkeun yén urang kudu acquire kabeungharan jeung niat belanja eta dina kaperluan sorangan jeung kaperluan batur.  

" 'Man', ceuk nabi, 'nyebutkeun: kabeungharan mah kabeungharan mah!' geus teu kabeungharan nu mana wae iwal nu méré salaku zakat sahingga ngawétkeun, maké jeung tatter, dahar jeung make up? "

sakabeh konsep kabeungharan dianggap di islam salaku kado ti allah. allah, nu disadiakeun ka jalmi, dijieun nyangkokkeun sabagian eta kanggo miskin, jadi miskin boga hak leuwih kabeungharan hiji sacara. zakat reminds Muslim nu sagalana maranéhanana geus milik allah. jalma anu dibikeun kabeungharan maranéhanana minangka kapercayaan ti allah, jeung zakat ieu dimaksudkeun pikeun ngosongkeun Muslim ti cinta duit. 

duit mayar di zakat teu hal allah perlu atawa narima.manéhna di luhur nu mana wae tipe kagumantungan. allah, dina rahmat euweuh watesna-Na, janji ganjaran for teu nulungan jelema merlukeun jeung hiji kaayaan dasar anu zakat dibayar dina ngaran dewa; hiji teu kudu ngaharepkeun atawa paménta nu mana wae nu gains duniawi ti beneficiaries atawa Tujuan di nyieun ngaran hiji salaku philanthropist a. perasaan tina waris kudu teu bisa menyakiti ku nyieun manéhna ngarasa inferior atawa reminding manéhna bantuan teh.

duit dibikeun minangka zakat ngan bisa dipaké pikeun hal husus nu tangtu. hukum Islam stipulates nu zakat nu bisa dipaké pikeun ngarojong miskin jeung malarat, nepi ka budak nu haratis sareng nu debtors, saperti husus disebutkeun dina Quran (9:60).zakat, nu dimekarkeun opat belas ratus taun ka tukang, fungsi salaku wangun jaminan sosial dina masarakat Muslim.

ayakeun kitab suci Yahudi atawa Kristen muji budak manumission ku raising ka ibadah. memang, islam unik dina agama dunya merlukeun nu satia ngabantu finansial budak meunang kabebasan maranéhanana sarta geus diangkat ka manumission budak ka hiji kalakuan ibadah - lamun dipigawé mangga dewa.

dina caliphates, koleksi jeung pengeluaran tina  zakat  ieu fungsi nagara. di dunya Muslim kontemporer, geus kenca nepi ka individu, iwal di sababaraha nagara nu nagara fulfills nu peran sababaraha darajat.  paling Muslim di bubarkeun kulon  zakat ngaliwatan amal Islam, masjid, atawa langsung méré ka nu miskin. duit teu dikumpulkeun salila ladenan agama atawa via pelat koleksi, tapi sababaraha masjid tetep kotak teundeun pikeun maranéhanana anu hayang ka ngadistribusikaeun zakat atas nama maranéhanana. saperti zakat, mere bentuk séjén zakat di swasta, komo dina rusiah, dianggap leuwih alus, dina raraga ngajaga niat hiji sacara murni pikeun dewa teh.

sajaba ti  zakat , Quran jeung hadeeth (sayings jeung laku lampah Nabi Muhammad, meureun nu rahmat jeung berkah tina allah jadi kana manéhna) oge stress  sadaqah , atawa almsgiving sukarela, nu dimaksudkeun pikeun malarat. Quran nu nekenkeun nyoco nu lapar, pakean nu taranjang, teu nulungan jalma anu aya di kudu, sarta leuwih hiji mantuan, leuwih allah mantuan jalma, sarta leuwih hiji méré, leuwih allah méré jalmi. hiji karasaeun manéhna nyokot perawatan batur jeung allah anu nyokot ngurus manéhna. 

tugu kaopat islam:



puasa teu unik ka Muslim. geus practiced pikeun abad di sambungan jeung upacara agama ku Kristen, Yahudi, confucianists, Hindu, taoists, sarta jains. allah nyebutkeun kanyataan ieu dina Quran teh:

"O anjeun anu percaya, puasa téh prescribed pikeun anjeun salaku ieu prescribed pikeun maranéhanana saméméh anjeun, nu bisa ngamekarkeun Allah-eling." (Quran 2: 183)

sababaraha masyarakat kumbuh asli fasted ka nyegah bencana atawa ngawula ka salaku penance pikeun dosa. Amerika kalér asli dilaksanakeun fasts tribal ka nyegah bencana ngancam. nu Amerika asli tina mexico jeung incas of Peru observasi fasts penitential ka ngajadikeun eureun dewa maranéhanana. bangsa katukang dunya heubeul, saperti assyrians jeung Babilonia, observasi puasa salaku wangun penance. Yahudi nitenan puasa salaku wangun penitence jeung purifikasi taunan dina poé panebusan atawa yom kippur. dina poé ieu ayakeun kadaharan atawa inuman anu diijinkeun.

Kristen awal patali puasa jeung penitence jeung purifikasi. salila dua abad kahiji ayana anak, gereja Kristen ngadegkeun puasa minangka persiapan sukarela pikeun narima sacraments of komuni suci jeung baptisan jeung keur ordinasi tina imam. saterusna, fasts kasebut dijieun fardhu, salaku batur poé éta salajengna ditambahkeun. dina abad 6, nu gancang lenten ieu dimekarkeun ka 40 poé, dina unggal nu ngan hiji tepung ieu diijinkeun. sanggeus Reformasi teh, puasa ieu dipikagaduh ku kalolobaan gereja Protestan jeung dijieun pilihan dina sababaraha kasus. Protestan stricter kitu, dikutuk teu ngan festival gareja, tapi fasts tradisional anak ogé.

di gereja Katolik Roma, puasa bisa ngalibetkeun dahar parsial ti dahareun jeung inuman atawa total dahar. poé Katolik Roma puasa nu lebu rabu jeung alus jumaahan. di nagara ngahiji, puasa téh observasi lolobana ku episcopalians jeung lutherans antara Protestan, ku Yahudi ortodoks jeung konservatif, jeung ku Katolik roman.

puasa nyandak bentuk sejen di kulon: nu neunggeul lapar, wangun puasa, nu di jaman modern geus jadi pakarang pulitik sanggeus ngawanohkeun ku Mohandas Gandhi, pamingpin perjuangan keur kabebasan india urang, nu undertook fasts ka compel pengikut ka nurut precept-Na nonviolence.

islam nyaeta ngan agama nu geus dipikagaduh dimensi ka luar jeung spiritual puasa sapanjang abad. motif jeung kahayang tina basa diri egois ngasingkeun man ti panyipta-Na. emosi manusa paling unruly nu sombong, avarice, gluttony, nafsu, dengki, sarta anger.  émosi ieu ku alam maranéhanana teu gampang ngadalikeun, sahingga jalma kudu narékahan teuas disiplin eta.

Muslim gancang ka purify jiwa maranéhanana, eta nyimpen bridle dina paling uncontrolled, émosi manusa telenges.   urang geus Isro ka dua extremes jeung hal ka maranehna. sababaraha hayu émosi ieu sapi jalu kahirupan maranéhanana nu ngakibatkeun barbarism antara jaman, sarta materialism crass budaya konsumen di jaman modern. batur usaha nyabut sorangan lengkep ieu Tret manusa, anu dina gilirannana ngarah ka monasticism.

tugu kaopat islam, nu gancang Ramadan, lumangsung sakali unggal taun salila bulan lunar 9, bulan Ramadan, bulan kasalapan tina kalénder Islam nu:

"... Quran ieu dikirim turun salaku hidayah pikeun urang." (Quran 2: 185)

dod dina rahmat-Na taya wates geus dibebaskeun nu gering, travelers, jeung sajabana anu teu bisa ti puasa Ramadan.

puasa mantuan Muslim ngamekarkeun timer kontrol, mangtaun hiji pamahaman leuwih alus hadiah allah jeung karep gede arah dicabut. puasa di islam ngawengku abstaining ti sadaya pleasures ragana antara subuh jeung Panonpoé Tilelep. teu ngan nyaeta dahareun dilarang, tapi salian ti aktivitas seksual. sagala hal nu dianggap salaku dilarang téh malah leuwih ti kitu di bulan ieu, alatan sacredness anak. unggal jeung unggal moment salila puasa, jalma suppresses karep maranéhanana jeung kahayang dina asih ta'at ka allah. eling ieu tugas jeung sumanget kasabaran mantuan dina strengthening iman urang.puasa mantuan jalma gain timer kontrol. hiji jalma anu abstains ti hal diidinan kawas kadaharan jeung inuman kamungkinan ngarasa sadar dosa-Na.

rasa heightened of spiritualitas mantuan megatkeun kabiasaan bohong, staring jeung nafsu di lawan jenis, gossiping, sarta wasting waktu. tinggal lapar jeung haus for teu saukur bagian poé sacara ngajadikeun hiji ngarasa kasangsaraan tina 800 juta anu indit lapar atawa hiji sapuluh rumahtangga di urang, contona, anu hirup jeung lapar atawa aya di résiko lapar. sanggeus kabéh, naha saha bakal ngeunaan miara kalaparan lamun hiji geus kungsi ngarasa pangs anak muka diri? hiji bisa nempo naha Ramadan ogé bulan zakat jeung méré.
di burit, gancang nu pegat jeung tepung cahaya populérna disebut  iftaar . kulawarga jeung babaturan babagi tepung peuting ahir husus babarengan, mindeng kaasup pangan husus jeung manisan dilayanan ngan dina waktu ieu taun. loba indit ka masjid pikeun solat magrib, dituturkeun ku solat husus recited ngan salila Ramadan. sababaraha bakal ngadugikeun sakabéh Quran salaku kalakuan husus takwa, jeung recitations masarakat Quran bisa kadéngé sakuliah magrib. kulawarga naek saméméh subuh mawa tepung munggaran maranéhanana poé, nu sustains eta nepi ka Panonpoé Tilelep. deukeut ahir Muslim Ramadan miéling "peuting daya" lamun Quran ieu wangsit.  

bulan Ramadan ends jeung salah sahiji dua celebrations Islam utama, nu salametan tina pegatna gancang, disebut Idul Fitri.dina poé ieu, Muslim joyfully ngagungkeun parantosan Ramadan jeung customarily ngadistribusikaeun hadiah ka barudak. Muslim ogé wajib ngabantu gabung miskin di sumanget rélaxasi jeung enjoyment ku dikabaran zakat-ul-Fitri, hiji kalakuan husus jeung fardhu amal dina bentuk foodstuff pokok, guna yén sadaya bisa ngarasakeun euforia umum poé .

tugu kalima tina islam:



nu haji (jarah ka Mekah) nyaéta kalima tina amalan Muslim fundamental jeung lembaga katelah lima pilar islam. jarah teu undertaken di islam ka shrines tina wali, ka monasteries pikeun bantuan ti lalaki suci, atawa wisata mana miracles nu sakuduna dituju geus lumangsung, sanajan urang bisa nempo loba muslim ngalakonan ieu. jarah dijieun ka Ka'bah, kapanggih di kota suci Mekah di Arab Saudi, nu 'imah allah,' nu syi'ar rests di yen nabi Ibrahim diwangun eta pikeun ibadah allah.  allah diganjar manéhna ku nandaan imah ka dirina , dina panggih honoring eta, jeung ku nyieun eta episentrum devotional nu nyanghareupan sagala muslim lamun ngalamar solat ( Salah ).nu rites tina jarah nu dipigawé ayeuna persis saperti teu ku Ibrahim, sarta sanggeus manéhna ku Nabi Muhammad SAW, karapihan jadi kana eta.

jarah ieu ditempo minangka kagiatan utamana berjasa. jarah fungsi minangka penance - hampura pamungkas pikeun dosa, bakti, jeung spiritualitas sengit. ibadah haji ka Mekah, kota suci panglobana di islam, moderator sakabeh fisik jeung finansial Muslim bisa sakali dina kahirupan maranéhanana. ibadah haji sanggem dimimitian sababaraha bulan sanggeus Ramadan, dina poe 8 bulan pamungkas taun Islam dhul-hijjah, sarta ends dina poe 13th.  Mekah mangrupakeun puseur arah nu muslim konvergen sakali sataun, papanggih jeung ngarefresh dina diri nu iman yén sadaya Muslim sarua jeung pantas cinta jeung simpati batur, irrespective ras maranéhanana atawa asal étnis.nu harmoni ras fostered ku haji ieu sugan pangalusna kawengku ku Malcolm x dina ibadah haji bersejarah-Na:

"Unggal salah sahiji rebuan di bandara, rék ninggalkeun pikeun Jeddah, ieu diasah ku cara ieu. Anjeun bisa jadi raja atawa tani jeung no hiji bakal nyaho. Sababaraha personages kuat, anu discreetly nunjuk kaluar ka kuring, kungsi dina hal anu sarua i kungsi on. sakali sahingga diasah, urang sadaya geus dimimitian intermittently nelepon kaluar "labbayka! ! (Allahumma) labbayka "(! Di service anjeun, o lord) dibungkus dina pesawat éta bodas, hideung, coklat, beureum, jeung konéng jalma, panon biru jeung rambut blond, sarta buuk beureum kinky mah - kabéh babarengan, baraya sadaya! honoring dewa sarua, sadaya dina turn méré ngahargaan sarua unggal séjén...

anu lamun i kahiji mimiti reappraise nu 'man bodas'. ieu lamun i kahiji mimiti ngarasa yen 'man bodas', salaku ilahar dipaké, hartina complexion ngan secondarily; utamana eta digambarkeun sikap jeung lampah. Welas, 'man bodas' Hartina sikap husus jeung lampah ka arah lalaki hideung, jeung arah sadaya lalaki non-bodas séjén. tapi di dunya muslim, i geus katempo yen lalaki jeung complexions bodas leuwih genuinely brotherly ti saha wae geus kungsi geus. isuk nu ieu mimiti tina robahan radikal dina sadayana outlook mah ngeunaan lalaki 'bodas'.

aya puluhan rébu jamaah, ti sakumna dunya. maranéhanana éta sakabeh warna, ti blonds blue-eyed ka africans hideung-skinned.tapi urang anu sadaya milu dina ritual sarua mintonkeun hiji sumanget persatuan jeung brotherhood anu pangalaman mah Welas geus dipingpin kuring percaya kungsi bisa aya antara bodas jeung non-bodas ... Welas perlu ngarti islam, sabab ieu téh . hiji agama nu erases ti masarakat anak masalah ras sakuliah ngumbara di dunya muslim, i geus papanggih, dikaitkeun ka, komo didahar jeung jalma nu di Welas bakal geus dianggap bodas - tapi dangong 'bodas' ieu dipiceun tina maranéhanana pikiran ku agama islam. i geus kungsi saméméh ditempo brotherhood tulus jeung bener practiced ku sakabeh warna babarengan, irrespective warna maranéhanana. "

sahingga munggah haji unites Muslim dunya kana hiji fraternity internasional. leuwih ti dua juta jalma ngalakukeun haji unggal taun, jeung sanggem nu boga fungsi minangka kakuatan nyampur di islam ku bringing pengikut tina rupa-rupa backgrounds babarengan dina ibadah. di sababaraha masyarakat muslim, sakali pangagem tos dijieun jarah, manéhna mindeng dilabélan jeung judul  'hajji'  ; ieu kitu, hiji budaya, tinimbang adat agama. pamustunganana, haji mangrupa manifestasi tina kapercayaan dina kahijian ti dewa - kabéh jamaah haji ibadah jeung taat parentah hiji allah.

di stasion tangtu dina rute kapilah ka Mekah, atawa lamun haji nu pas titik pangdeukeutna stasiun maranéhanana, haji asup kana kaayaan purity katelah  ihram . dina kaayaan ieu, 'normal' lampah tangtu beurang jeung peuting jadi impermissible pikeun jamaah haji, saperti ngawengku sirah, clipping nu fingernails, sarta maké pakéan normal di Wasalam ka lalaki. lalaki nyabut pakéan maranéhanana jeung sunda nu garments husus pikeun nagara ieu  ihram , dua lembar seamless bodas nu dibungkus kira-kira awak.  sadaya ieu ngaronjatkeun reverence jeung syi'ar munggah haji, kota Mekah, jeung bulan dhul-hijjah. 

aya 5 stasion, hiji dina dataran basisir kalér-kuloneun Mekah nuju Mesir jeung hiji kidul arah Yaman, sedengkeun tilu bohong kalér atawa ka wetan ka arah Madinah, Irak jeung Najd. nu garb basajan nandakeun sarua sakabeh manusa di tetempoan allah urang, sarta ngaleupaskeun sagala affections duniawi. sanggeus ngasupkeun kaayaan ihram, nu proceeds haji ka Mekah jeung awaits mimiti haji teh. dina 7 of dhul-hijjah haji ieu ngingetkeun tina tugas-Na, jeung ritual ngamimitian dina 8 bulan. 

nu kunjungan haji tempat suci di luar Mekah - arafah, muzdalifah, sarta minaa - prays, kurban sato di commemoration tina kurban Ibrahim sacara, throws pebbles di pilar husus di minaa, sarta shortens atawa shaves sirah-na. ritual ogé ngalibetkeun leumpang tujuh kali kira-kira daerah anu ditangtayungan pikeun ngamumule tutuwuhan jeung sasatoanana suci, atawa  Ka'bah , dina Mekah, jeung ambulating, leumpang jeung ngajalankeun, tujuh kali antara dua pasir leutik MT. safaa jeung MT. Marwah.nyawalakeun nu Pentingna sajarah atawa spiritual unggal sanggem téh leuwih ti ruang lingkup artikel bubuka ieu.
sajaba ti haji, nu "jarah minor" atawa umrah ieu undertaken ku Muslim salila sesa taun. ngajalankeun umrah teu minuhan kawajiban tina haji. eta sarua jeung ibadah haji Islam utama jeung fardhu (haji), jeung jamaah haji boga pilihan ngajalankeun nu umrah umrah misah atawa dina kombinasi jeung haji teh. 

saperti dina haji teh, haji mimiti nu  umrah  ku asumsina kaayaan  ihram . maranehna nuliskeun Mekah jeung bunderan kuil suci tina Ka'bah tujuh kali. manéhna saterusna bisa toél batu hideung, lamun manéhna bisa, neneda balik Ibrahim maqam, nginum cai suci cinyusu zamzam. nu ambulation antara pasir of safa jeung Marwah tujuh kali jeung pondok atawa cukur sirah ngalengkepan umrah.

Comments

Popular posts from this blog

Saying 'Talaq' without the Intention of Divorce

Can women give divorce?

Virtues of Visiting Madinah Sahih Bukhari | City of the Prophet Muhammad (Pbuh)