6 Rukun Iman Dina Islam

genep rukun Iman (iman) dina Islam



naon genep (6) pilar Iman (iman) rukun Iman anu maranéhanana hal anu dipercaya di, dina Islam. Iman hartina iman. aya genep (6) rukun iman. pilar ieu diwangun ku:

1) kapercayaan di Allah (allah)



tangtu tugu kahiji nyaéta kapercayaan di sadaya-kuat, paling beneficent. percanten di Allah di luhur sagala nu sejenna nyaeta kahiji jeung pangpentingna. anak teu ngan kapercayaan di Allah sorangan tapi dina jalan Anjeunna digambarkeun ngaliwatan Quran jeung ahadith (sayings) tina nabi Mohammed (karapihan jadi kana manéhna). ieu ogé ngawengku sadaya  99 ngaran Allah al-perkasa


2) kapercayaan di malaikat-Na



tugu kadua Iman nyaeta kapercayaan di malaikat Allah. malaikat anu utusan Allah. Maranéhanana teu barudak diangkat jadi sababaraha bisa mikir. maranéhanana dijieun ti cahaya sareng dijieun, saméméh manusa, keur kaperluan worshiping Allah. maranéhanana ogé bisa muncul dina bentuk manusa lamun jadi maréntahkeun pikeun ngalakukeunana. sababaraha ngaran malaikat ', urang nyaho, nu jibrail, mikail, israfil, jeung malik. maranehna geus loba jobs saperti wali, gatekeepers, sarta trumpeters. informasi full di english malik dieu


3) kapercayaan di utusan-Na



tugu katilu nyaéta kapercayaan di utusan Allah. i nyaho dua puluh lima (25) nabi disebutkeun dina Quran teh. nabi ieu: elishia, pakasaban, david, dhul-kifl, aron, hud, Ibrahim, Enoch, Elias, Yesus, Ishak, Ismail, loba, Musa, Nabi Nuh, Salih, shuaib, Solomon, Ezra, jacob , john, Yunus , Joseph, zachariya, Muhammad. eta cenah aya loba batur ngarah nepi ka 313. Muhammad nyaéta kamari jeung final nabi jeung baris aya nanaon sanggeus manéhna. eta tugas urang salaku muslim pikeun ngirim salaams (nu karapihan jeung berkah Allah) lamun mentioning ngaran salah sahiji nabi.

4) kapercayaan di buku-Na

tugu kaopat Iman nyaeta kapercayaan dina buku Allah. di dieu nya éta kapercayaan anu dina waktu lamun buku kasebut dikirim turun maranehna sabenerna éta hiji talatah ti Allah. a llah geus diturunkeun loba buku suci leuwih nabi-Na ambéh maranéhanana bisa ngajarkeun pengikut maranéhanana ngeunaan aturan nu iman (Islam). aya 104 renewed, leutik jeung gede, buku suci tapi irrespective wilangan maranéhanana, nya éta wajib keur unggal muslim mawa iman leuwih sadaya. jeung aya opat buku suci badag sarta kawentar nyaéta:
tikoro:  diturunkeun kana Musa nabi (As).
zaboor:  diturunkeun kana nabi david (As).
injeel (bibel):  diturunkeun kana nabi Isa (As).
Quran:  diturunkeun kana Nabi Muhammad (karapihan jadi kana manéhna) 
catetan:  Quran nyaeta buku kamari jeung lengkep jeung final nu supersedes sadaya buku suci séjén. ayeuna no buku suci bakal turun saacan poé dooms. saacan ahir dunya ieu aturan sarua jeung pemesanan prescribed dina Qur'an bakal sah.
"Naon Quran: hartina," anu mindeng recited "w web tina wirahma jeung harti, kecap nu ngadugdeg ngaliwatan ibadah Muslim jeung nu, di unggal titik dina kahirupan nu pangagem sacara, megatkeun beungeut cai, sanctifying ayana jeung aroma of. . kalanggengan "[Abdul waded shalabi dina" islam - agama hirup "]
Quran nu ngagambarkeun fountainhead tina hidayah ketuhanan keur unggal muslim. wahyu anak ka Nabi Muhammad SAW (karapihan jadi kana manéhna), sarta palaksanaan praktis nya ku wahyu, réngsé berkah allah pikeun manusa, dina nyadiakeun urang jeung kapercayaan jeung sistem nilai anu valid keur sakabeh kali.
Quran nu confirms nu wahyu dibikeun ka nabi baheula, sanajan ieu bisa jadi teu bisa diasupan ka urang, dina bentuk maranéhanana asalna wangsit. nu puisi paling luhur dina basa mana wae, jeung talatah rasional anu langsung banding ka jantung manusa, geus disababkeun buku ketuhanan ieu pindah bangsa jeung peradaban.bakal terus pituduh jalma anu giliran allah jeung jantung tulus, keur sakabeh kali.
5) kapercayaan dina poé pamungkas
tugu kalima iman dina kapercayaan dina poé pamungkas. ieu téh poé akuntansi keur sakabeh amal; jahat atawa alus, gedé atawa leutik.Dina kahirupan urang urang kudu percaya yén sadaya urang ngalakukeun bakal boga bearing dina poe panungtungan. no hiji tapi Allah weruh lamun poé ieu bakal datang, ku kituna nepi ka urang hirup unggal poé lamun ieu panungtungan urang.

6) kapercayaan di al-qadar (pre-ordainment)


tugu ahir Iman nyaeta kapercayaan di pre-ordainment. naon ieu hartosna nyaeta sagalana dina kahirupan urang geus ditulis. eta tugas urang nyaho yen naon bae Allah Wills bakal lumangsung. oge Manéhna nyaéta panyipta sadaya kaasup amal urang. Allah weruh katukang urang, ayeuna, jeung engke. kahirupan urang nu nangtukeun, tapi nu teu mean yén urang narékahan nu mana wae nu kurang arah kasampurnaan. pilar ieu nyaéta groundfloor iman urang salaku Muslim, tempo kanyataan yén rukun islam anu yayasan urang.ngabogaan kapercayaan dina sagala ieu ngandung harti yén anjeun ngartos islam jeung pamahaman anu iman anjeun bener.

Comments

Popular posts from this blog

Saying 'Talaq' without the Intention of Divorce

Can women give divorce?

Virtues of Visiting Madinah Sahih Bukhari | City of the Prophet Muhammad (Pbuh)